Het laatste weekend van september verandert de Almondestraat in het podium van de Slopera. Het sluitstuk van een bewogen stedelijk experiment. Een modern stadspension waarin vele stadsnomaden hun plek vonden, oude bewoners verhuisden en pensiongasten sliepen. Er was kunst, conflict, er werd gebouwd en gesloopt en de commons groeiden uit tot niet te missen stadsinitiatieven. Oh, het leven in de Almondestraat is net een opera! Op 26 en 27 september neemt de Slopera je mee in de theatraliteit van het alledaagse in de Almondestraat.

De Zomer van Almonde 

Voorafgaand van de Slopera presenteert (HaHa) Productions de Zomer van Almonde. Je kunt nog meedoen op 29 augustus! Ook kun je elke vrijdag van 11-17 uur een kijkje nemen in het Sloperahuis op Almondestraat 225. Dwaal rond en ontdek de kinderkamer en de telefoontribune of doe mee met de loterij.

Audioguide to the Slopera

Wie benieuwd is naar de Slopera en het meeslepende verhaal van Roffeo en Almonde hoeft niet te wachten tot september. Luister alvast naar de Audioguide to the Slopera van Charlien Adriaenssens en Louis van der Waal.

Je leven is nu al een opera!

De Slopera is de eerste straatopera van Rotterdam en jij kan meedoen! Zing, dans, speel, figureer of wees gewoon jezelf als onderdeel van dit spectakel. Maar eerst moeten we oefenen! Van 31 juli tot 1 augustus is er een zomerprogramma voor je staycation in de Almondestraat.