Het Sloperaweekend

Nog éénmaal presenteert Pension Almonde zich in al haar vormen: sociocratisch, dramatisch, interventionistisch, exhibitionistisch, hartelijk, gastvrij, theoretisch en praktisch tijdens het Sloperaweekend op 26 en 27 september! Kom en zie de Opera, kijk binnen in het 24/7 leven in de straat en hoor alles over de missie van dit moderne stadspension.

SLOPERAWEEKEND
de Opera, de Straat, de Theorie

Vrijdagavond 25 september (Try Out)
Zaterdag 26 en zondag 27 september 2020 van 11u tot 22u

Door: Stad in de Maak, (HaHa)Productions, Wunderbaum i.s.m. met Hajo Doorn en Louis van der Waal tijdens de Operadagen Rotterdam.

de Opera

Ruziënd, zingend en feestend brengen nieuwe en oude bewoners samen met logés, passanten en een 100% Rotterdamse cast deze straat tot leven. Dagelijks om 17 uur deze Rotterdamse Opera waar zelfs de sloopkogels dansen. Met o.a. John Buijsman en Gabby Bakker, versterkt door een koor van Codarts studenten en iconen uit de Rotterdamse underground.

De Straat

KOM KOM KOM KOM! (HAHA)Productions nodigde bewoners uit om hun standpunt over het Almonde-experiment samen te brengen in een straatvullende expositie. Installaties, performances, drukwerk, open podium en interventies leiden je langs de betrokken buurtinitiatieven; Zij openen de deuren om hun dagelijkse praktijk te presenteren: bruisende plekken, maar ook een inkijkje in het sociale hart dat achter de schermen klopt. Kom proeven van de Almonde-cocktail samengesteld uit een bonte mix van visies op samenleven, opvattingen over wat inclusief betekent, en uiteenlopende recepten hoe dat te bereiken. 

Dagelijks van 11u-22 uur. Gratis. Receptie: Almondestraat 179.

De Theorie

Stad in de Maak realiseert onconventionele woonexperimenten als oefeningen in commoning; het delen van ruimte. Pension Almonde opende haar deuren voor de steeds groter groeiende groep mensen die niet langer vertegenwoordigd wordt in de huidige stadsvernieuwing. Wie zijn ze? Wat zoeken ze? En hoe geven zij hun ruimte vorm? Na twee jaar experimenteren is er een hechte community gegroeid. Te samen bleek het een crisisbestendige straat te zijn in Coronatijden. Een tegengif voor Airbnb door wonen, werken en vakantie te combineren. En inclusief omdat alle lagen van de samenleving onder één dak wonen. De presentatie is dag en nacht te bezoeken tegenover Pension Almonde