Toen Pension Almonde er nog was, kon je er natuurlijk overnachten. Je was dan te gast in een community van stadsnomaden voor een nacht, voor een maand of bijvoorbeeld een periode lang 3 dagen per week. Op deze pagina lees je hoe dat werkte.

Je kunt logeren bij de stadsnomaden thuis, in een pensionkamer of in een volledig uitgerust appartement. De buurtinitiatieven verzorgen het ontbijt. Voor kort verblijf  is de prijs €60,- per nacht, inclusief ontbijt. Bij langer verblijf is er een weekprijs van €140,- met een minimum van 1 week. Informeer naar de mogelijkheden via slapen@pension-almonde.nl.

Het wijkpension voorziet in de behoefte aan een tijdelijk thuis voor toeristen, kunstenaars, professionals en dagjesmensen op een veel persoonlijkere manier dan een gewoon hotel. Je bent onderdeel van een community en van een nieuw stedelijk experiment. Elke dinsdag is er een gratis diner met de stadsnomaden en buurtinitiatieven en je kunt meedoen aan allerlei andere activiteiten. Met je verblijf bij ons creëer je mee aan de sociaal-inclusieve stad van de toekomst.

De kamers van het pension zijn nog in de oude stijl van de oorspronkelijke bewoners of ingericht door kunstenaars.

Kunstenaar Ropp Schouten maakte een muur-/vloer-/plafondschildering in van één van de kamers.

Jantje Almstedt verbleef als pensiongast in de kamer met een installatie van kunstenaar Jip van het Hek.