Slopera

Nog éénmaal presenteert Pension Almonde zich in al haar vormen: sociocratisch, dramatisch, interventionistisch, exhibitionistisch, hartelijk, gastvrij, theoretisch en praktisch tijdens het Sloperaweekend op 26 en 27 september! Kom en zie de Opera, kijk binnen in het 24/7 leven in de straat en hoor alles over de missie van dit moderne stadspension.

De Opera

Ruziënd, zingend en feestend brengen nieuwe en oude bewoners samen met logés, passanten en een 100% Rotterdamse cast deze straat tot leven. Dagelijks om 17 uur deze Rotterdamse Opera waar zelfs de sloopkogels dansen. Met o.a. John Buijsman, Nastaran Razawi Khorasani, Jan Rot, Jacqueline Blom, Maartje Remmers en Gabby Bakker, versterkt door een koor van Codarts studenten, bewoners van Pension Almonde en iconen uit de Rotterdamse underground.

Door: Stad in de Maak, (HaHa)Productions, Wunderbaum in samenwerking met met Hajo Doorn en Louis van der Waal tijdens de Operadagen Rotterdam.

De Straat

KOM KOM KOM KOM! (HAHA)Productions nodigde bewoners uit om hun standpunt over het Almonde-experiment samen te brengen in een straatvullende expositie. Installaties, performances, drukwerk, open podium en interventies leiden je langs de betrokken buurtinitiatieven; Zij openen de deuren om hun dagelijkse praktijk te presenteren: bruisende plekken, maar ook een inkijkje in het sociale hart dat achter de schermen klopt. Kom proeven van de Almonde-cocktail samengesteld uit een bonte mix van visies op samenleven, opvattingen over wat inclusief betekent en uiteenlopende recepten hoe dat te bereiken.

De Theorie

Stad in de Maak realiseert onconventionele woonexperimenten als oefeningen in commoning; het delen van ruimte. Pension Almonde opende haar deuren voor de groeiende groep mensen die niet langer vertegenwoordigd wordt in de huidige stadsvernieuwing. Wie zijn ze? Wat zoeken ze? En hoe geven zij hun ruimte vorm? Na twee jaar experimenteren is er een hechte community gegroeid. Te samen bleek het een crisisbestendige straat te zijn in Coronatijden. Een tegengif voor Airbnb door wonen, werken en vakantie te combineren. En inclusief omdat alle lagen van de samenleving onder één dak wonen. De presentatie is dag en nacht te bezoeken tegenover Pension Almonde.

De Zomer van Almonde

Voorafgaand van de Slopera presenteert (HaHa) Productions de Zomer van Almonde. Je kunt nog meedoen op 29 augustus! Ook kun je elke vrijdag van 11-17 uur een kijkje nemen in het Sloperahuis op Almondestraat 235. Dwaal rond en ontdek de kinderkamer en de telefoontribune of doe mee met de loterij.

Audioguide to the Slopera

Wie benieuwd is naar de Slopera en het meeslepende verhaal van Roffeo en Almonde hoeft niet te wachten tot september. Luister alvast naar de Audioguide to the Slopera van Charlien Adriaenssens en Louis van der Waal.

Je leven is nu al een opera!

De Slopera is de eerste straatopera van Rotterdam en jij kan meedoen! Zing, dans, speel, figureer of wees gewoon jezelf als onderdeel van dit spectakel. Maar eerst moeten we oefenen! Van 31 juli tot 1 augustus is er een zomerprogramma voor je staycation in de Almondestraat.