Pension Almonde was in 2019, 2020 en 2021 een tijdelijk thuis voor moderne stadsnomaden. Mensen die behoefte hebben aan flexibele woonruimte of die via de huidige toewijzingssystemen niet in aanmerking komen voor een woning. In de Almondestraat vormen oude en nieuwe bewoners, rijk en arm, student en pensionado, migrant en geboren en getogen Rotterdammer samen een community. 

In het pension woonden studenten, Rotterdammers in een scheiding, gezinnen die door verbouwing een tijdelijke plek nodig hadden, migranten, ICT’ers met een project voor 3 dagen in de week in Rotterdam, kunstenaars, seizoensarbeiders, mensen die er al 40 jaar wonen en vrije geesten die niet het grootste deel van hun inkomen aan huur willen besteden. Het project was tijdelijk, dus iedereen woonde maximaal 6 maanden in het pension.

Woonkamer en activiteiten

Op nummer 157 vond je de gemeenschappelijke woonkamer met een grote keuken, een wasmachine en wifi.  Daarnaast organiseerden de bewoners en initiatieven er regelmatig activiteiten, zoals workshops kimchi maken, de Almonderaad, soepavonden, spelletjesavonden en meer.

Meld je aan

Bewoners woonden voor maximaal 6 maanden in het pension. Selectie vond plaats op basis van beschikbaarheid en de behoeften in de community. In ruil voor een woning droeg iedereen iets bij aan de straat.