Pension Almonde is een tijdelijk thuis voor moderne stadsnomaden. Mensen die behoefte hebben aan flexibele woonruimte of die via de huidige toewijzingssystemen niet in aanmerking komen voor een woning. In de Almondestraat vormen oude en nieuwe bewoners, rijk en arm, student en pensionado, migrant en geboren en getogen Rotterdammer samen een community. 

In het pension wonen studenten, Rotterdammers in een scheiding, gezinnen die door verbouwing een tijdelijke plek nodig hadden, migranten, ICT’ers met een project voor 3 dagen in de week in Rotterdam, kunstenaars, seizoensarbeiders, mensen die er al 40 jaar wonen en vrije geesten die niet het grootste deel van hun inkomen aan huur willen besteden.

Woonkamer en activiteiten

Op nummer 157 vind je de gemeenschappelijke woonkamer. Er is een grote keuken, een wasmachine, wifi en je kunt er elke dinsdagavond gratis soep eten. Hier vind je de hele community en haar gasten. Iedereen kan aansluiten. Daarnaast organiseren de bewoners en initiatieven er allerlei activiteiten, zoals workshops kimchi maken, de Almonderaad, etentjes, spelletjesavonden en meer.

Meld je aan

Als je een woning zoekt, kun je je bij ons aanmelden. Selectie vindt plaats op basis van beschikbaarheid en de behoeften in de community. In ruil voor een woning draagt iedereen iets bij aan de straat. Je kunt maximaal 6 maanden in de straat wonen. Je betaalt een huur van ongeveer €350,- per maand, afhankelijk van de grootte van de woning of kamer. Mail naar almonde@stadindemaak.nl.