Wij blijven (thuis)! Open Meent op 26 juni 2020

De bewoners van Pension Almonde blijven deze zomer thuis en we trappen de straatvakantie af met een Open Meent op vrijdag 26 juni.

Pension Almonde blijft tot eind september. Eigenlijk zou 1 juni de laatste dag zijn van het stedelijke experiment, de dag dat Havensteder het blok heeft overgedragen aan de nieuwe eigenaar van de wijk ZOHO. De nieuwe eigenaar gaat een samenwerking aan met Pension Almonde aan om het blok waar we coöperatief wonen combineren met buurtvoorzieningen in elk geval tot eind oktober voor Rotterdam-Noord te behouden. Dat vieren we met een bescheiden straatfeestje. De Open Meent begint om 15.00 uur met een rondleiding langs de buurtinitiatieven voor geïnteresseerden (aanmelden noodzakelijk).

Heimweewoning en Steen Eén

Daarna opent de Heimweewoning haar deuren. Hier vind je een expositie over het leven in een straat in transitie met foto’s van Frank Hanswijk en verhalen van bewoners. Na de Open Meent is deze woning op afspraak te bezoeken.

Om 16.00 uur start het ritueel van de Slopera: Acte: Steen één door Slopera (HaHa Productions), waarbij de eerste sloopsteen uit het blok wordt gebikt en overhandigd wordt aan de nieuwe eigenaar.

Open Meent

En dan begint de straatvakantie, een zomer vol nieuwe herinneringen aan de Almondestraat. Er zijn hapjes en drankjes van Keju Kitchen op het nieuwe terras, de Slopera voert liederen en balkonperformances op en de buurtinitiatieven zijn open.

Programma

15.00 uur Rondleiding
Maak kennis met de bewoners en buurtinitiatieven van de Almondestraat
Aanmelden verplicht: info@lidewijveenland.nl

16.00 uur  Heimweewoning en Slopera
Opening Heimweewoning door oud-bewoner Robert van Heijst

Acte Almonde: “Steen één” van de Slopera. Een historisch moment waarbij bewoners de eerste sloopsteen uitbikken en overhandigen aan de nieuwe en de oude eigenaar van de straat

17.00 uur Open Meent
Terras met hapjes en drankjes van Keju Kitchen
Preview, liederen en balkonperformance van de Slopera
Bezoek de Heimweewoning op nummer 147 en de buurtinitiatieven

Kom langs!

De ontvangst is bij de receptie op nummer 179. De Heimweewoning is op nummer 147 en na de opening op afspraak te bezoeken. Aanmelden voor 26 juni kan via info@lidewijveenland.nl.

Omdat de bewoners van Pension Almonde deze zomer thuisblijven, volgen er meer activiteiten op onze Meent. Er is een maandelijkse rondleiding. Bekijk de activiteiten voor de zomer in de Agenda.