RESIDENTS op nummer 159

Almondestraat 159 heeft nieuwe RESIDENTS! Een multidisciplinair collectief dat het appartement vlak voor het IFFR en Art Rotterdam omtovert tot een bijzondere plek om te logeren.

RESIDENTS bestaat uit Guusje de Bruin, Emmy Hermans, Nina Pen en Sarah Kerbosch, allen afgestudeerd als mode-ontwerpers, maar inmiddels werkzaam in uiteenlopende velden binnen kunst en cultuur.

Werken in en met het appartement
Ze verweven het visuele met het theoretische, en zoeken naar manieren om ruimte en wonen een bredere betekenis te geven: wat blijft er van de aanwezigheid en bewegingen van de mens in een ruimte achter, fysiek en niet fysiek? Daarom willen ze de bewoners en het leven in Pension Almonde leren kennen en integreren in het proces. 

Vervreemdende sfeer
Van 6 t/m 15 januari geven ze het appartement op nummer 159 een metamorfose. “We willen de ruimtes een vervreemdende sfeer geven en een eigen wereldje binnen Pension Almonde creëren, op zo’n manier dat de kamers op de grens liggen tussen functionele woonruimtes en installaties,” vertelt Sarah namens de vier kunstenaressen.

Als het appartement klaar is, komt er een expositie. En natuurlijk kun je er ook overnachten, bijvoorbeeld tijdens het IFFR of Art Rotterdam. Via @re_si_den_ts op Instagram blijf je op de hoogte.