Help ons om Noord te helpen!

Het Almondse koffiezaakje Keju Kitchen is tijdens de sluiting getransformeerd tot communitybasis voor noodhulp en voedseluitgiftepunt.

Elke dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur is er een maaltijd voor wie niet zelf meer kan koken. Bij wie ziek is of thuis moet blijven, wordt het eten bezorgd. “We zijn meteen begonnen toen we hoorden dat mensen geen werk meer hadden, niet meer naar buiten konden en niet meer konden koken”, vertelt initiatiefnemer Jaleesa de Haan.

Uitdeelpunt

In de straat is op nummer 197 nu een uitdeelpunt. De vele mensen uit de community die nu opeens meer thuis zijn, zijn vrijwilliger. De een maakt de roosters, de ander regelt de aanmeldingen en doet de administratie, anderen koken, delen uit en bezorgen.

Crowdfunding

“Er is veel vraag en de realiteit gaat sneller dan aanvragen en begrotingen. Er komen veel meer mensen dan verwacht. We kunnen dit niet allemaal op eigen kracht blijven volhouden. Daarom hebben we een crowdfundingsactie opgezet”, vertelt Jaleesa. “Zo hopen we door te kunnen gaan zolang de Corona maatregelen van kracht zijn om er te zijn voor de mensen in de buurt.”

Help een handje mee! Hier vind je crowdfundingspagina. Wil je meer weten over Keju Kitchen? Lees hier het interview over hun ‘normale’ activiteiten.
/

EN:

Help us helping!


During these times Keju Kitchen has transformed to a place for humanitarian aid. Every tuesday and Friday there is a meal for people in the neighborhood. Fod gets delivered at those who cannot go outside at the moment. You can help by voluntaring, sharing and donating. Highly appreciated by Rotterdam Noord!

Donate here!

Bryan, Jaleesa en dochter Nova. Foto: Frank Hanswijk