Een kijkje over de schutting in de achtertuin van Art Rotterdam

Art Rotterdam was het excuus om Pension Almonde dit weekend uit haar huizen te laten knallen. De straat veranderende overdag in een expositie met de Not For Profit Art Party, ‘s avonds in een feest in alle huizen van de stadsnomaden en ‘s nachts in een pension, waar de gasten heerlijk hebben geslapen. Of op z’n minst een beleving hebben gehad van de door kunstenaars gedecoreerde hotelkamers.

De Not For Profit Art Party toonde kunst aan, op en tussen de muren van zo’n 50 kunstenaars. Werk vanuit Rotterdamse instellingen als de Bcademie en Printroom, van presentatie-instellingen uit heel Nederland en van kunstenaars uit Pension Almonde. Zowel de Volkskrant als kunstmagazine Jegens & Tevens schreven erover.

Voor de pensiongasten was er een échte (nacht)receptie, waar je een tandenborstel, maar ook condooms en bananenbodylotion kon kopen. Gastvrouw Flip runde een boekenkiosk. Buurtinitiatief Keju kitchen fungeerde als ontbijtzaal én ook als karaoke bar.

In de kelder was de Xbar waar Sociale Onrust op zaterdagavond de gasten meenam in poëtisch punkgeweld. Die avond gingen bovendien alle deuren open voor het Feestje Overal. Met een gingerbar annex apekooi, een pizza & (echte!) tattoo party, het sloperahuis met een prachtperfomance, silent disco in de bedoeïenentent, gedichten vanaf het balkon en een theeceremonie om 1 uur ‘s nachts.

Gelukkig hebben we de foto’s nog: Frank Hanswijk legde alles vast.

Not For Profit Art Party

Feestje Overal

Met dank aan alle kunstenaars, bewoners en buurtinitatieven o.a. signNieuweVideExpopluWORM RotterdamStichting VHDGTetemEXTRAPOOL, Bcademie, Keju Kitchen, Slopera, Woodstone Kugelblitz, The Basecamp, Stad in de Maak en vele anderen.