Wie zijn de moderne stadsnomaden?

In Pension Almonde wonen moderne stadsnomaden. Dat zijn mensen die tussen wal en schip vallen op de woningmarkt. Ze kunnen geen woning kopen, de wachtlijst voor sociale huur is te lang en particuliere huur is te duur. Anderen kiezen voor een levensstijl zonder vast woonadres. In deze serie de uiteenlopende verhalen van de bewoners van Pension Almonde, opgetekend door stadsgeograaf en tekstschrijver Daphne Koenders met portretten van fotograaf Frank Hanswijk.

Pension Almonde is een experiment voor de stad van de toekomst in 53 sloopwoningen in de Almondestraat in Rotterdam. In de plint vind je buurtinitiatieven, zoals een taalschool, koffiehuis, copy shop en een voedselcoöperatie. De woningen erboven huisvesten moderne stadsnomaden; een groeiende groep mensen in de stad die behoefte heeft aan flexibele woonruimte. Studenten, Rotterdammers in een scheiding of verbouwing, migranten of vrije geesten die niet het grootste deel van hun inkomen aan huur willen besteden. Lees meer over het pension dat is opgezet door stichting Stad in de Maak

In de plint vind je buurtinitiatieven, zoals een taalschool, koffiehuis, copy shop en een voedselcoöperatie. De woningen erboven huisvesten moderne stadsnomaden; een groeiende groep mensen in de stad die behoefte hebben aan flexibele woonruimte. Studenten, Rotterdammers in een scheiding of verbouwing, migranten of vrije geesten die niet het grootste deel van hun inkomen aan huur willen besteden.

Wie zijn de stadsnomaden en hoe komen ze in het pension terecht? Een overzicht van de verschenen portretten: